perjantai 11. tammikuuta 2013

GekiGeki

Gekigami edistyy oikein hienosti kuin myös Mikan, mutta siitä sitten myöhemmin kun etenen vähä lisää. En ole varmaan koskaa, tai ainakaan pitkään aikaan ollu näin hyvässä mallissa vähän yli kk ennen conia. Selvästi yli puolenvälin. Ja nyt on kerrankin propit myös viimeistelyjä varten valmiita, ettei niitä ainakaan tarvi paniikki kurkussa viimeisellä viikolla väkertää.Siinä jotain mitä tein keihään lomassa. Reffissä näkyvä nuolipussi vai miksi ikinä sitä pitäis kutsua. Mittasin kaavan suoraan kankaaseen ja leikkasin menemään. Ton lisäksi leikkasin ohuempia suikaleita sivuihin ja pohjaksi.Sitten vaan ompelin ne yhteen ja taittelin paksusta paperista, tässä tapauksessa vesiväripaperista, sisälle tukirangan ja pohjalle leikkasin styroksista palan. Suuaukko on nyt vähän ruma kun en muistanu tehä sitä siistiksi tekemällä sisusta, mutta sille ei mitään enää mahda. Nyt pitäs vaan maalata ruskeaksi ja kiinnittää toi vyö. Varmaan vielä taittelen pienen rangan myös suuhun pitämään muotoa vielä vähän paremmin ja peittämään niitä vähemmän kauniita saumoja.Jousen peittomateriaaleina siis sanomalehti + liisteri ja ostettu paperimassa. Paperimassa on ehkä mieluisin massa mitä tähän mennessä olen käyttäny. Ostin siis kilon pussin sitä jauhoa minkä tein sitten massaksi. Eka satsi jäi liian vähäiseksi niin tein sitten kahdessa osassa.

                                             Massaa asettumassa                                        Ruuvasin päihin ruuvit siimaa varten


Alunperin ajattelin pistää siiman ihan sinne perustuspohjaan kiinni, mutta lopulta sitten ulkoinen ruuvi tuntui parhaalta vaihtoehdolta, jos lankaa pitää kiristää välissä.

Kuivunut pintaJa siinä ollaan tässä vaiheessa. Massaa laittaessa koko komeus on ilmeisesti vähän taipunut kieroksi. Seuraavanksi pinta pitää hioa ja sitten maalaus. Sitten vaan siima ja tadaa valmista. Pinta on loppujenlopuksi jo tässä vaiheessa siistimpi mitä osasin odottaa, joten lisäpojoja paperimassalle.Sitten kans modasin vanhan poolotoppini hihoja pois. Kangas on tosi ohutta niin varmaan hankin/teen sinne alle putkitopin etten jäädy kuoliaaksi mikä kuitenkin tulee tapahtumaan ja ettei bindauksen reunat paista niin selvästi läpi. Eilen tein myös housujen kaavat, joten ne varmaan saan sitten seuraavaksi valmiiksi. Pitäs ehtiä jossain vaiheessa Helsinkiin ostamaan lisää matskuja vaikka työt siinä mielessä painaa ärsyttävästi päälle (joka lauantai töitä sob).

Suorastaan ylpeä olen, miten nopeasti olen edistynyt ilman, että menee erityisemmin sähläämisen puolelle. Aivan varmasti ehdin tekemäät asut valmiiksi, oikeastaan ainoa suurempi stressinaihe on, että onko mulla edes Frosti töistä vapaana, vaikka siitä ilmoitin. Mutta vaikka tapellen sitten. Yleensä hyvä vasta-argumentti on että peruminen tulee kalliiksi, mikä onkin vähän turhankin totta.

Joo että tämmöstä. Todennäköisesti saan pidettyä periaatteestani vielä tässä vaiheessa kiinni, että voin aloittaa ennen frostia jo desun cosseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti