torstai 31. tammikuuta 2013

Projekti Raivobasa

Tuon osuvammin en voi tätä postausta aloittaa. Viimeinkin avaudun siis tästä toisesta Frostin cossista, Mikanista. Sille on ollu pari eri syytä miksen ole aikasemmin kirjottanut, mutta nyt kun se on jo lähes valmis niin ehkä voisin.

Sanottakoon, että sitten Okin, en ole vittuuntunut minkään cossin tekoon näin pahasti. Joku viisaampi varmasti ois jo aikoja sitten jättäny leikin kesken, mutta en ole tyyppiä kuka jättää asioita puolitiehen, varsinkaan jos tekemiseen on uponnut paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Monen monta kertaa on tehny mieli heittää ompelukone ikkunasta ja sytyttää koko riepu palamaan. Tästä syystä ei kuviakaan ole pahemmin mistä jakaa, ettei kamerakin lentäis jonnekkin. 

Mikanissa lähes kaikki on mennyt pieleen mikä vaan on voinu mennä pieleen, ihan alun kaavotuksesta ompelutarkkuuteen. Kaikki mitä tein oli loppupeleissä liian pientä, vain senttipelillä. Haalarin pohjassa se ei sinällään näy, tai näkyy  mutta sen vähintään tuntee kun pitää mokomaa yllä. Yritän tässä vielä jotenkin korjata sitä, mutta pahinta tässä juuri on se, että kyseessä on haalari. Olisi pitäny alottaa kokonaan alusta parin lisäsentin takia. 

Sitten se toinen paha, kuviot. En tiedä millä logiikalla kuvittelin meneväni, tai en yksinkertaisesti taaskaan ajatellut asioita loppuun mikä on mulle vähän liiankin tarttunu tapa. Pistin raidat kiinni vasta kun haalari oli muuten pursittu kokoon, joten niiden mallaaminen paikoilleen oli lähes puhdas mahdottomuus. Kieroon ja ryppyyn ne meni ja näyttävät suoraansanottuna aivan karseilta. 

Hihansuutkin jouduin tekemään kaksi kertaa, koska ensimmäisistä tuli liian lyhyet. Kauluksesta puolestaan tuli liian pitkä, eli sitä piti lyhentää mikä näkyy rumasti lopputuloksessa. Oikeastaan koko cossi on täynnä hutiloidun näköistä ompelua ja vähemmästäkin sitä oppii vihaamaan koko touhua siinä vaiheessa. 

Ainoa asia mistä tällä hetkellä cossissa pidän on peruukki, se tasan ainoa asia mitä en itse luonnollisesti ole tehnyt. Vielä pitäs haalarin pari kuviota ommella kiinni, kuin myös vetoketju ja liimata merkkejä. Sitten pipo (minkä voin jo kuvitella menevän yhtä paljon päin mäntyä koska kangas), lasit maalata ja trekit uudistaa. Mikanin saan varmasti jo tällä viikolla valmiiksi, mutta se onkin toinen juttu olenko edes halukas pistämään sitä päälle. Riippuu täysin siitä pelaako kokonaisuus ja saanko jotenkin vielä tehtyä korjauksia mitkä parantaisi asun istuvuutta ja mukavuutta aika runsaasti. Katotaan kun tän päivän vielä teen niin josko kehtaan mitään kuvia pistää.

1 kommentti:

  1. Nakki napsahti! Sain 11. kysymyksen haasteen kaveriltani ja koska aina ahdistun ajatuksesta tägätä kavereita, päätin, että tällä kertaa haastan mukaan randomilla 11 viimeksi päivitettyä cosplayblogia lukulistaltani. Pahoittelen!
    Ohjeet ja kysymykseni löydät tästä:
    http://nezunbensis.blogspot.fi/2013/02/haastettu.html

    [Toivottavasti fiilis kohenee kun koko komeuden saat päälle. Itse tuhlaan aikaa joka pitäisi käyttää omien projektien loppuun viemiseen tekemällä tällaisia turhuuksia... -_-]

    VastaaPoista