maanantai 4. marraskuuta 2013

BM miekka wip 1/2

Hitaasti mutta varmasti(?) olen tehnyt BladeMasterin miekkaa, alunperin suunnitelmana oli saada se valmiiksi viimestään Lokakuun puoliväliin mennessä mutta hah. Tällä hetkellä olen lähestymässä puoliväliä niin postaan alkupäätä tänne.


Lähdin tekemään miekkaa piirtämällä sen kaavapaperille. Olen hyvin huono mittasuhteiden hahmottamisessa, joten on ihme että vapaalla kädellä sain näinkin oikeanlaisen hahmotelman aikaseksi. Mietin pitkään mitä materiaalia miekassa käyttäisin ja päädyin pitkästä aikaa puupahviin. Olisin halunnu saada koko pituudelta saumattomasti pohjan, mutta kun miekalla on se joku 150cm pituutta, ei tarpeeksi pitkää pahvinpalaa löytynyt mistään niin jouduin tekemään terä ja kahvaosan erikseen.


Pahvien leikkaaminen oli niinkuin muistin, ihan hirveetä touhua ja imi musta voimat aika hyvin. Tein 2 palaa terästä ja kahvasta ja väliin liimasin puurimaa tukemaan. Miekalle tulee ihan mukavasti painoa, mutta pystyn sitä silti yhellä kädellä kannattamaan.


Kahvaan leikkasin pahvirullasta palat tuomaan vähän paremmin pyöreää muotoa. Teippasin nopeasti palat yhteen testatakseni tuntuvuutta ja pitääkseni pohjan tukevana päällystystä varten.


Pahvin päälle rupesin sitten leikkaamaan softiksesta muotoa ja yksityiskohtia. Se tuntui vähän joltain luurangon kasaamiselta haha. Käytin 3 eri paksusta softista. Tässäkin ne piirretyt kaavat auttoivat hyvin paljon kun pystyin vaan leikkaamaan niihin piirtämäni osat ja niistä mallaten sain juuri oikeankokoiset palat.


Tuossa on toinen puoli kokonaan palotettuna, mitään en ole vielä kiinnittänyt kun pitää vielä toiselle puolelle leikata, mutta sitten liimaan isot palat kasaan ja päällystän koko komeuden vielä teipillä, mistä etenen siihen lopulliseen päällystämiseen. Terään tein vielä pahvien väliin softiksesta lisäpalan saadakseni enemmän teräntuntua. Tämä on yksityiskohtaisin ja vaikein miekka mitä vielä tähän asti olen tehnyt ja olen pitänyt projektista hyvin paljon. Pelottaa vaan se päällystäminen mitä siitäkin tulee, mutta jos en onnistu sössimään niin tästä tulee ehdottomasti paras proppini tähän mennessä (jos trekkejä ei lasketa).

1 kommentti: