torstai 28. marraskuuta 2013

BM miekka wip 2/2 & ensikosketusta Worblaan

Olen jotenkin taas niin puolihysteerisessä tilassa sen suhteen ehdinkö saada cossini ajoissa valmiiksi, kun en vieläkään ole itse ommeltavien osalta edennyt kaavoja pidemmälle. Vaikka suhteessa kesään aikaa on runsaasti. Nyt sitten vielä kun oli mahdollisuus tehdä ahkerammin, joudun ottamaan rauhallisesti terveydellisistä syistä. Mutta kyllä jotain olen saanut jo tehtyä.

Kun olin saanut BM.n miekan "rangan" tehtyä, oli siis päällystyksen vuoro. Yritin olla sen kanssa mahollisimman kärsivällinen ja ihan hyvin siinä onnistuinkin. Liimasin siis kaikki softikset kiinni pohjaan ja reunoihin tein vielä maalarinteipillä vahvistusta. Sen jälkeen pistin sanomalehti + liisteri päällysteen, vain yhden kerroksen. Mulla oli alusta asti vahva epäily, että onnistuuko se nin siististi kuin haluaisin. Kerroksen kuivamisen jälkeen vahvistin pintaa vesi+liima seoksella, minkä jälkeen oli vuorossa ihan tuhottoman monta kerrosta gessoa. Menin kokoaika laskuissa sekasin, mutta n. 16 kerrosta per puoli tuli suurinpiirtein pistettyä.


Manasin itelleni, että tekisin vaikka 50 kerrosta, jos se sitä vaatisi, koska sanomalehtien kanssa kävi juuri niinkuin pelkäsin, niiden reunat näkyi selvästi epätasaisena pintana. Noh, olin kuitenkin jokseenkin tyytyväinen kerrosmäärään, vaikka tietystä kulmasta epätasaisuus ja selvät reunat näkyykin (mitenniin perfektionisti). Reunoista tuli vieläkin epätasaisemmat, mutta sille ei oikeen mitään mahtanu. Gessopinnan sitten hioin ja maalasin ihan suoraan vaan akryylimaaleilla.

Tästä näkee mittakaavan

Aluksi meinasin tekeväni jotain hienompaa varjostusta sun muuta, mutta tasainen maalipinta näytti paljon paremmalta. Noi kaikki pienet pisteet tein kohomaalilla ja noi "sulat" pinnoitin erikseen vesi+liimasekotteella ja maalasin, kunnes lopuksi liimasin ne kiinni. Vasta ennen maalausta oikeasti tajusin, että hittovie miekasta tuli mittakaavaltaan ihan liian iso. Sen oikeasti pitäis olla vähän vajaa puolet pienempi, mutta yritän elää asian kanssa. Olen kuitenkin ehdottoman ylpeä tuotoksestani ja se on tähän mennessä ehdottomasti paras proppini. Miekan (ja pariin muuhunkin kohtaan) päälle tulevan koristeet päätin tehdä samalla tavalla, kuin myöhemmin teen Shahran korut ja Sousein napit. Eli hartsista. Löysin semmosta jännää silikoni massaa, mistä saa tehtyä muotteja. Tein paperimassasta mallin ja painoin silikonimössön sen päälle ja näin sain taiottua sille hitusen epämääräisen näkösen muotin. Sen pitää seisoa vähintään 3 päivää, joten en ihan vielä saa miekkaa lopullisesti valmiiksi.

Miekan lisäksi tein BMän toisessa kädessä olevan "kouran" ja olkapanssarin. Tilasin tätä jo varmasti kaikkien tuntemaa Worblaa ja suoraansanottuna jännitin ja kauhusin ihan hirveästi sen kokeilemista, vaikka kokemusta Wonderfelxistä on. Aluksi se olikin tosi outoa käsitellä, mutta kun pääsin perille sen ominaisuuksista, niin tekemisestä tuli loppujenlopuksi paljon helpompaa mitä Wonderiä käyttäessä koskaan on ollut. 


Kynnet aloitin suunnittelemalla aikalailla satunnaisesti kaavan paperille, minkä mukaisesti leikkasin worblasta paloja. Ensimmäinen kappale oli kauhean taistelun takana, mutta sen jälkeen loput olikin hyvin helppo saada aikaan, kun pystyin painamaan ne ensimmäisen päälle leivinpaperi palojen välissä, että sain halutun muodon aikaseksi mahollisimman siististi. Tein kynnet siis kahdesta palasta, mitkä hyvin pikkusäätäen yhdistin reunoista. Tämä tuskin olis Wonderilla onnistunut, ainakaan näin hyvin, koska Worblan ihana liimapuoli mahdollisti yllättävän tukevan otteen ilman, että varsinaista selvästi erottuvaa saumaa joutui tekemään. Haastavuutta tuli siitä, että vaan reunat saivat kuumeta ettei muoto lössähtäisi. 


Worblan tekstuuri on hyvin karheaa, joten halusin edes vähän saada siihen tasaisuutta, joten pistin muutaman kerroksen gessoa ja hioin kevyesti. Sen jälkeen vaan maalasin akryylimaaleilla, sekottaen mustaa ja hopeaa.


Kynsiä varten teen tottakai pohjaksi hanskan, mihin ne sitten liimaan. Pistän sisään vähän täytettä, että saan ne pysymään tukevammin paikallaan, enkä vedä noin paljon sisään mitä noissa testikuvissa. Kynsien lisäksi tein olkapanssarin Worblasta, sen alle vaan pistin softista. Piirsin jälleen kaavan minkä jäljensin softikselle, tein muotoleikkaukset jotta sain softiksen tohon muotoon ja liimasin reunat yhteen. Spontaanilla kokeiluilla Worbla saa taas Wonderiin suhteessa lisäpojoja, koska Wonderissa ois varmasti tullut ryppyjä ilman ylimääräistä saumaa, mutta Worblaa sain venytettyä niin, että se asettui täysin siististi softiksen päälle ilman yhtäkään ryppyä tai lisäsaumaa. Venyttelin sen siis kylmänviileästi softiksen päälle ja leikkasin ylijäämät pois ja taitoin reunat toiselle puolelle. En siis käyttänyt taakse toista palaa Worblaa, koska olen pihi, mutta sitähän se ei tosiaan edes vaatinut, koska liimapinnan ansiosta Worbla pysyy itsessäänkin softiksessa kiinni ja on näin paljon kevyempi. Yhden kerroksen takia se myös joustaa, eikä ole kivikova jämäkkä. Olen muuten sen verran maso että leikin ja painelin tulikuuman Worblan kanssa ihan paljain sormin, en saanut kuin lieviä palovammajälkiä :D

Takapuoli

Gessottu pinta

Maalattu pinta

Ja takaa maalasin mustaksi

Maalipinnasta tuli oikein hieno, kun tein pohjan hopeamaalilla ja vähitellen hinkkasin siihen valkoisella pintaa päälle. Eli valosta ja kulmasta riippuen pinta on puhtaanvalkoisen ja hopeisen välillä ja kiiltää kivasti. Sääli ettei kamerat oikein koskaan nappaa näitä vain silmällä nähtävie efektejä.

Armoriin teen vielä jostain toppaukset, että se pysyisi kädessä vähän tukevammin ja burtaalisti vaan liimaan sen sitten hihaan kiinni. Kaavojakin olen saanut aikaseksi ja todennäköisesti ekaa kertaa teen takista proton, koska sen oikea hahmottaminen tuntuu itse mahdottomuudelta. Kaavoja olen muutenkin jokseenki saanu aikaan, paloja en ole vielä mihinkään leikannut. Ihan hyvä kerrankin lähteä näistä propeista ja oikeasti tehdäkin ne ekaksi valmiiksi.

Olen tehnyt kaikkea pientä puurtamista ja toivon, että kunto vähän kohenisi, jotta kykenisin niitä paloja leikkaamaan mahollisimman pian. Mutta ihan hyvää edistystä kai olen tehnyt ja hurjan ylpeä olen kaikista saavutuksista tähän asti. Selvästi kisat saavat mut motivoitumaan tekemään vähän tarkempaa ja siistimpää jälkeä :D

5 kommenttia:

 1. Nyt kun viimeinkin muistan tähän kommentoida niin älyttömän siistiä jälkeä! En koskaan ymmärrä miten jotkut voi saada pahvista tehtyä siistin miekan. Ja mun silmään toi miekka näyttää just sopivan kokoselta reffikuviin verraten :>

  VastaaPoista
 2. Hienoa työjälkeä teet!

  Kaikki puhuu worblasta ja wonderflexista.. mistä näitä ihmeaineita oikein saa ja ovatko kuinka kalliita? Veikkaan että ei Suomesta löydy lol.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :>

   Worblaa/Wonderflexiä saa aikalailla ainoastaan http://mycostumes.de/ sivustolta. Kovin halpaa matskua ei ne ole ja postarit on jo oma lukunsa, mutta jos on varaa ostaa kalliimpaa tavaraa niin ehdottomasti kannattaa :D

   Poista
  2. Oh kiitos! *laittaa sivun bookmarkeihin*
   Pitääpä joskus tilata ku rahatilanne sallii.. :'D

   Poista