maanantai 16. tammikuuta 2017

Ginko WIP osa 1

(Olin jo ehtiny unohtaa kuin perseestä blogger on niin yrittäkää kestää huonosti asettuneita kuvia)

Tämän hetkinen työn alla oleva cossiprojektini on Ginko Yuri Kuma Arashista. Ginko piti alunperin valmistua viimevuoden Traconiin ryhmäcossiin, mutta perumisesta johtuen jätin sen kesken kun en halunnu stressaantua sen tekemisestä kiireessä, kun oli toinenkin isompi cossi tekeillä.


Alunperin mulla oli toinen kisacossi tekeillä, mutta vuodenvaihteessa päätin vaihtaa alkuperäisen Ginkoon, kun ei ollut (jälleen kerran) mitään mahkuja saada sitä valmiiksi ilman et ois pitäny tehdä riskejä laadussa ja omassa mielenterveydessä. No kiire sitä on Ginkonkin kanssa, mutta luulen pystyväni sen selättämään.

Tämä wip postaus käsittelee yhtä suurinta stressinaihettani Ginkossa, eli käpäliä. Kuumeisesti mietin että miten ihmeessä ne toteutan, mutta kun turvautui opittuihin jippoihin, niin loppujenlopuksi asiat loksahti kohdalleen.

Ensin kävin kenkätassujen kimppuun. Yhtenä iltana päässäni syttyi lamppu, kun mietin miten saan muodon oikeanlaiseksi niin että se myös pysyy kävellessä. Armoreita tehdessä on oppinut tekemään kolmiulotteisia muotoja vähän paremmin ja käytin sitä tietoa tässä hyväksi. Lähdin paperista muokkaamaan tassun rakennetta ja ulommaisesta kerroksesta tuli se lopullinen kaava. Sisälle hankin uggi tyyliset kengät, jotta tassuista tulisi käytännöllisemmät ja helpommat pitää. Kaavat mallensin solumuoville. Liimasin kengät tassurakennelman sisään pohjasta kiinni, mutta koska kuumaliima harvoin toimii tässä yhteydessä, niin lopulta piti vaan tunkea sisään jesaria :D


Kynsiä varten selasin netistä erilaisia tutoja ja löysin yhden, missä neuvottiin tekemään kynnet kuumaliimasta. Se on kevyt, kestävä ja kiinnittyy takuuvarmasti niin lähdin kokeilemaan. Aluksi tein sculpeystä kynnen muodon, erikseen jaloille ja käsille, ja niistä tein Sillillä muotin. Silli on siis silikonimuotti ainetta, mitä saa ainakin Hobbypointista. Kun muotti oli käyttövalmis päällystin sitä vaseliinilla, ettei kuumaliima tartu ite muottiin kiinni, pursotin mustaa kuumaliimaa ja annoin kovettua rauhassa. Kuin taikaiskusta kynsi vaan pullahti ulos ilman suurta vaivaa ja lopputulos oli hämmentävän siisti. Toki ne on tässä ottanut jo vähän iskua ja jälkeä, mutta niin kynnet näyttää vaan realistisemmalta.Anturatkin oli suuri mysteeri mistä ihmeestä ne tekisi ja kysyin vinkkejä Biffeltä mitä matskua käyttäisi. Silk clay, se oli vastaus. Silk clay on kevyttä ja joustavaa, kuin softis massamuodossa. Mutta ehdottomasti ihanteellisin ominaisuus on miten sitä pystyy värjäämään. Massan väliin pistin akryylimaalia, mikä vaivattiin massan sekaan ja se sulautuu sinne täysin. Mitään erillistä jälkikäteen maalaamista ei siis tarvitse. Massan vaivaaminen tosin on ihan järjettömän työlästä ja anturoihin mulla upposikin koko päivä. Toinen vaikeus oli saada kaikista samansävyset kun massakönttejä pystyi käsittelemään vaan tietyn verran kerrallaan. Vaikka sävyt vaihtelee vähän rankemminkin, olen anturoihin tosi tyytyväinen, kun ne oikeasti tuntuu ihan anturoilta.


Jaloista poiketen käsien tassut tein ihan ompelemalla pari ympyrää yhteen, tekemällä muoto ompeleet ja lopuksi täytin ne vanhojen tyynyjen sisuksilla. Aluksi tein ihan liian pienet tassut, ja uusista tein runsaasti suuremmat. Kaiken vaivan nähtyäni pääsin toteamaan, että nyt ne on ihan liian isot ja jo täytetyt tassut piti tyhjentää ja pienentää. Lopuksi täytettyihin tassuihin vaan anturat ja kynnet kiinni.

Jalkoihin ompelin karvapäällisen, minkä vaan liimasin takasaumasta kuumaliimalla kiinni. Sitten vaan kynnet ja anturat kiinni. Kengillä kävely on...haastavaa, kun kompuroi kokoajan omiin jalkoihinsa. Pitää harppoa ku mikäkin kouluhevonen et pystyy liikkumaan :D Lisäksi tassuista kuuluu tosi ärsyttävä ääni kun kävelee, niin conipäivänä varmaan raivostun noihin kerran tai pari.

Olen supertyytyväinen tassuihini, vaikka pieni ääni päässä nillittää mittasuhteista. Kengistä puuttuu vielä napit, mitkä meinasin jo unohtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti