perjantai 27. helmikuuta 2015

Desucon Frostbite masterpost

Blogini näköjään taas vaipui hetkeksi koomaan. Frosti oli ja meni, suunnitelmat vaihtui siitä mitä tänne niitä kertoilin ja sillee. Tungen koko Frostin hommat yhteen ja samaan postaukseen joten varautukaa vähän isompaan teksti ja kuvaseinään.

Perjantai >>

Mulla ei pitäny tulla mitään kiirettä cossien kanssa, varsinkin kun tein muutoksia perustuen siihen mitä ehdin tekemään. Suurin syy oli tietynlainen motivaation totaalinen puute, eikä edes aikataulupaniikki saanut mua tekemään cosseja ahkerasti.

Perjantai alkoi stressatessa miten aamu lähtee käyntiin kun piti saada niin paljon aikaseksi. Cossit piti viimeistellä loppuun ja pakkaaminen oli tavallistakin kamalampaa. Jos ois ollu ihan normi coniviikonloppu ois päässy helpolla, muttakun piti ottaa mukaan taidekujakamat ja repullinen peruukkeja niin..tavaraa oli paljon ja se painoi..paljon.

Perjantain cossina oli siis Ginoza Psycho Passista. Cossiin en tehnyt oikeastaan mitään, muuta kuin leikkasin peruukkia ja ompelin takkiin yhden napin lisää. Mikä on ihan kiva juttu, ei aina tarvi tehdä kaikkea alusta asti itse. Äitini ihmetteli et mihin hautajaisiin olen menossa ja olin sanoa että omiini, koska en todellakaan odottanut innolla kamojen roudausta.

Se ainoa julkaisukelpoinen kuva Ginozasta, aamulla napattu selfie

Perjantai 13 osottautui kyllä ihan nimensä arvoiseksi. Pääsimme jokseenkin elävänä hotelliin, mikä näytti todella..fiiniltä. Nauratti kun oikeesti kerrankin sulauduttiin suhteellisen hyvin kun oli molemmilla puvut päällä. Käytiin kaupassa jonka jälkeen hetken hotellissa lössötessä lähdettiin itte conipaikalle neljän maissa. Meillä oli siis suunnitteilla ihan ryhmä, mitä odotin sangen innoissani. Alkuperäinen suunnitelma oli et saatais shootattua ennen kun coni itsessään aukeaa. Noh, oltiin Biffen kanssa ekana paikalla, pyörittiin ympäriinsä ulkona vittuuntuneina ja kylmissään ihan siksikin, kun piti saada kirpparikamat vietyä, eikä ohjeet tässä pelanneet yhtään. Eka kerrottiin että menkää Sibben taakse jostain ovesta viemään, muttei siellä ollut mitään aukinaista ovea. Sitten tultiin takasin pääoville ja koputettiin ikkunalasia et tulkaa sieltä hakemaan meidän kamat.

Loppuaika sitten ooteltiin pihalla, josko porukkaa alkais tulemaan. Moni kertokin et tulee myöhässä mut..niin. Viideltä aukes coni, se kaikki ruuhka ja jonottaminen oli aika...mielenkiintosta. Biffellä tippu rannekekkin kädestä, onneks joku tajus sen ja Biffe tajus et se oli sen??? Odottelu sitten jatkui sisätiloissa, ois halunnu mennä ohjelmiin, muttei raaskittu mennä kun venailtiin muita ryhmäläisiä. Aika kului ja kului ja kuuden jälkeen osa pääsi paikalle asti. Haluttiin Biffen kanssa lähtee takas hotelliin seittemän maissa monista syistä ja lopulta kaikki ryhmäläiset eivät päässeet ajoissa paikalle, niin koko homma meni meidän osalta penkinalle. Eli perjantaina vaan venailtiin kyrsiintyneenä eikä saatu yhtään kuvaa. Lievästi sanottuna harmitti perkeleesti et taas ei menny kaikki ihan suunnitellusti, mutta minkäs teet.

Lauantai >>

Lauantain puvukseni vaihtui siis Valentine Skullgirlsistä, sillä en Hakuryuuta ois mitenkään saanu tehtyä ja Valentine oli mulle tärkeämpi. Pidin siitä miten Valentine sopi jokseenkin conin teematiikkaan (:D) mutta on kyllä tasan viimenen kerta että pistän noin olematonta cossia päälleni talvella. Oli meinaan ihan saakelin kylmä, sisällä pärjäs mutta ulko ovien lähelle, saatikka ulos ei ollut mitään asiaa. Mikä vähän harmittaa, koska kuvausmahdollisuudet on täten rajalliset. Noh, Valentine saattaa päästä vielä joskus uusintakierrokselle.

 
Kuvat on Biffen ottamia, luonnollisesti

Mentiin ekana cosplayn terveellisyys luennolle. Se oli ihan valaisevaa, semisti vaan mietin koko aika päässäni et yolo ja miten mun oma cossini just nyt ei ehkä hiponut mitään terveellisyyden perikuvaa. Oli ihan kiva tietää miten ihmiset suhtautuu cossien tekoon terveyden kannalta, en ainakaan ole itse pahimmasta päästä.


Kuvittelin Valentinen maskin olevat puhdasta helvettiä, mutta yllättäen se hengitti hyvin. Se kyllä vitutti miten taas onnistuin sössimään kauluksen ja se ei oikein ollut yhteistyöhaluinen. Muuten cossissa oli yllättävän mukava olla (miinus se kylmä) ja olen siihen tosi tyytyväinen.

Lauantai meni perus hengatessa ja muutamalla luennolla istuessa (tai seisoessa). Sekin on harmittava seikka miten just ne mitkä kiinnosti todella paljon, oli perjantaina ja sunnuntaina, eli niin ettei niitä päässyt näkemään. Lauantai oli mun osalta aika meh, oli kiva höpistä ihmisten kanssa, mutta yleisesti ottaen mulla oli kovin tylsää, varsinkin kun ei päässyt oikeesti edes käymään ulkona. Muutenkin mieliala oli vähän mitä oli perjantain jäljiltä, mutta ei onneks mitään pahempaa.


Lähdettiin conista vieläkin aikaisemmin, vähän viiden jälkeen, ihan vaan koska väsytti, nälätti ja itselläni tosiaan oli niin tylsää ettei jaksanut vaivautua pyörimään pidempään. Ja rupes se muutenkin jo tuntumaan, kun toinen silmä oli peitettynä vanulla ja se kirveli pitemmän päälle. Olin kyllä tyytyväinen, että moni tunnisti cossini ja puhui kanssani pelistä :>

Sunnuntai >>

Sunnuntai alkoi super aikaisin, herätys soi jo ennen viittä. Heräsin kyllä ihmeen helposti ja virkeänä, toisin kuin yleensä conisunnuntaisin. Mikä on outoa, koska en ole ennen näin aikasin sunnuntaisin joutunu heräämään :D Syynä tietysti oli sunnuntain taidekujailu, missä piti olla kahdeksan aikaan pistämässä pöytää kuntoon. Aamu oli kyllä ihan uskomattoman perseestä näin muuten ja pelkäsin sen pilaavan koko päivän ja conin lopullisesti. Cossini (Genderbend Madoka) meni monelta osin paskaksi ja muutenkin oli olo että onko tämä pakko pistää päälle. Nielin ylpeyteni ja suostuin sitä päälläni pitämään koska muutakaan ei ollut. Muutenkin tietyistä liittymättömistä syistä vitutuskäyräni nousi kattoon ja conipaikalle kävellessä piti tyhjennellä päätä ja ihastella todella ihanaa auringonnousua, että ei pilannut päivää mielentilallaan. Mielelläni menisin normistikin aikasin coniin, koska ah, olen ihan aamu ihminen ja ilma oli niin ihana.

Kuvat on ottanut Punapanda

 Conissakin vitutusta oli vielä havaittavissa kun pöytäni kanssa meinas tulla kiire ja muutenkin, taidekujan auetessa eka tunti oli ihan kamala (pahoittelen niille ketkä tuli puhumaan sen tunnin aikana, olin vielä kärttyinen ja vasta totuttelin sosialisoimaan). Pikkuhiljaa olo lähti paranemaan kun useampi ja useampi ihminen tuli puhumaan, muutamasta sanasta ihan kunnon keskusteluihin. Vähän niinkuin ois moottori lähteny hiljalleen käyntiin, kun puhuminen lopulta tuntui niin luontevalta ja itsekin innostuin vähän puheripuloimaan. Ja tämä pelasti conini täysin, se että oikeesti puhui ihmisten kanssa. Ja olin ihan pirun otettu siitä miten ihmiset oikeesti lähestyi ja keskusteli mun kanssa, koska mulle se ei ole millään tapaa tavallista. Myyntikin rupes sujumaan ihan mallikkaasti. Desussa on tosi kiva taidekujailla ja mulle parasta tosiaan on se, että sieltä ihmiset helpommin saa kiinni kuin conissa pyörimällä.

n. kolmen aikaan piti pöytää lähteä purkamaan, että ehti hakea kamat ja tuotot myös kirpparilta. Oli sangen hektistä miten yhtäkkiä loppuun tulikin niin paljon porukkaa niin ostamaan kuin puhumaan, että pyörin siinä vaan ympyrää pitkin poikin pöytää kun piti ratketa moneen suuntaan yhtäaikaa. Mutta nautin todella kovasti koko kokemuksesta ja mieluusti menisin uudestaan, vaikka ihan vaan istumaan sinne unohtaen koko myynnin :D

Kirpparilla sai todeta kaiken menneen myydyksi, joten sain Frostista ihan kivat yhteystuotot. Pian lähdettiinkin odottamaan bussia millä suunnattiin rauttikselle. Kotimatka oli taas semmosta helvettiä ettei mitään rajaa. Olinkin parin päivän päästä kuumeessa saikulla, suurimpana syynä varmaan se, miten podin kylmää niin pitkään.

Ensviikolla pääsenkin suuntaamaan katseet tuleviin cosseihin ja coneihin. Seuraava coni on Popcult Helsinki, missä aikomus on mennä taas taidekujailemaan koko viikonlopuksi. Sinne en tee varsinaisesti mitään cossia, joten seuraavat varsinaiset projektit onkin sitten Desuconin cossit. Niistä sitten postaus myöhemmin o/

1 kommentti:

  1. Itseäkin harmittaa että meidän ryhmä meni vähän pipariksi ; - : (joskus uudestaan ja paremmin suunniteltuna ehkä en tiedä)
    Harmi kun en pahemmin jutellut kanssasi, koska olisi ollut kiva jutella. Mutta ujous tuli taas ilmi ja tunsin itseni osittain hieman awkwardiksi..ehkä joskus uskallan uskaltaa eikun.

    VastaaPoista