maanantai 28. toukokuuta 2012

Vähemmän eeppinen taistelu Wonderin kanssa = Yukimuran vyö

Tästähän tosiaan on tullu höpistyä aikasemmin ihan sen alkuvaiheista. Ajattelin et pistäsin samaan housujen läpikäynnin mutta empäs pistäkkään, koska kävi niin ihanasti että hukkasin koko sunnuntain siihen että tein niiden lahkeista liian kireet, eli ei valmistunu vaik piti. Möh möh jotenki tässä vaiheessa superahistavaa jos pitääkin tehä jotain kaks kertaa. No mutta..

Piirsin noiden läppien muodot ihan suoraan softikselle. Taas tavallisista laiskoista tavoistani poiketen oikeesti mittasin niiden oikeet mittasuhteet suhteessa vyöhön. Ja sainkin ne oikein, hah. Sitten vaan leikkimään Wonderflexillä. Ensimmäinen pala luonnollisesti ei sit taaskaan suju niin nätisti mitä oisin olettanu. Ja ku se Wonderi oli vielä lämmintä, leikkasin noi aukot mihin tulee ne ...nauhat, jos oikein luulen. Mut en sit tehnykkään niitä koska ei vaan..pystyny. Seuraavissa paloissa sit onnistuki paremmin, koska tajusin miten Wonderii käsitellään parhaimman tuloksen saamiseks (tosin silti niitä hiton ilmakuplia tuli vaikka olin kuinka varovainen). Kaarsin läppiä muotoonsa meijän metalliroskiksen päällä sen muotoa hyväksikäyttäen. Tein aluks vaan kolme läppää koska en ajatellut loppuun ja sit myöhemmin tajusin, et helvetti, niitähän oliki 4. Pitkään kirotessani et yhyy mistä mä saan lisää wonderia ku se oli loppunu ja tilatakkaan ei voinu. Noh, lahtasin mun jalkasuojuksiin tarkotetut palat ja tein viimesen läpän pienistä osista kasaten. Ironista et siit tuli lopuks se kaikista hienoin.

Sitten vaan yksityiskohtia kehiin. Päätin siis vaan länttää wonderinpalat niiksi mustiks kohiks mitä näkyy. Ja vyö sai tohon päälle reunuksen. Oli vähän ärsyttävä uudelleen lämmitellä noit isompia paloja, koska tosiaan niitä ilmakuplia tulee ihan tajuttoman herkästi, varsinki jos uudelleenlämmittää. Ainaki mulla.
Tähän väliin sitten maalasin pohjavärin mustalla spraymaalilla ja punaset tein ihan sillä kuivabrushi tekniikalla. Se oli yllättävän kivaa ja rentoa touhua ja mielestäni noista tuli ihan kivat. Sain taas todeta jotain ihanaa ton wonderin ilmeisestä lämpöherkkyydestä, koska yks noista läppienperkeleistä meni pehmenemään oikeen kunnolla kun kuivatin auringossa (mikä oli kyl tyhmä virhe muutenki mut) ja se ei oo enää niin kaareva mitä sen pitäs olla. Täytynee elää sen kanssa. Tota vyön palluraa en jaksanu gessokerroksia enempää viimeistellä, niin se nyt on vähän sotkunen ja muuta.

Kiinnitykseen hankin tommossia vetolukkoja mitkä kiinnitin wonderilla, koska en keksiny mitään tukevampaa tapaa kiinnittää. Toimii itseasiassa tosi hyvin, kun pistin kunnon toppauksen tota kiinni pitävää wonderia ihan kunnolla sen lukon nauhan ympärille. Aluks toi ite vyön kiinnitys meni turhanki tiukaks ja oli ihan kauhee tappelu saada sitä kiinni ku olin laittamassa päälle. Löysytin sitä vähän nii nyt se jopa onnistuu.

hupsista, kiinnityksestä ilmaantunut kökkö

Sit onki vyö valmis. Noi läpät siis noiden lukkojen ansiosta on irrotettavat ja niissä on runsas liikkumavara. Melkein liiankin kun varsinkin takana oleva läppä näyttäs leijuvan, hehe. Mut oon kyllä tyytyväinen tulokseen, jos välttää kattomasta noit ryppyjä. Ainoo mikä tekee tiukkaa on toi etummainen läppä, kun se tosiaan menee tonne alle.

Yritän tänään ruoskia housut valmiiks. Jalkoihin tulevia suojiakin eilen alotin. Sit sen jälkee onki vaan kengät, keihäät ja huivi mitä pitää tehdä loppuun. Ihan suht huoleton vielä olen ehtimisen kans, mut noi keihäät kyl aiheuttaa stressiä koska ne on aika hiton työläät. Mut ah, nyt on 3/4 työläimmistä kohista tehtynä, vaikka ei nyt oikeen ehi olla vielä helpottunu.

1 kommentti: