keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ei täs näin pitäny käydä

...............

Desu alkaa virallisesti ylihuomenna (meidän osalta lauantaina mut what eva) ja mulla perkele soikoon ei oo cossit vielä valmiina, nice much. Eihän tässä näin yleisesti oo mitään ihmeellistä, muttakun mä olin vuorenvarma et ehin saamaan valmiiks monta päivää ennen. EI NÄIN. Ei mulla paljoo oo tekemättä, mut tarpeeks et se vituttavaa. Ja mikä parasta, mulla on jäljellä PROPIT ja tarkemmin sanottuna niiden LIIMAAMINEN. Tulee viime animecon liikaa mieleen ja mourulle iskee väsyitku.

Mä en nyt jaksa erikseen horista loppuosasista erikseen ku ei ne oo niin isot jutut et tarvis niin tehä niin pistämpä tähän nyt kaikkea mitä en oo aikasemmin maininnu/mitä oon saanu tehtyy. Tosiaan toisen keihään kasaan saaminen ja jalka armorien maalaamine/liimaaminen on ne isoimmat jutut mitä en oo tehny loppuun. Ja tietysti tää suurin stressinaihe, ehtiiks mun pirun kengät tulee ennen Desua. Jos ei, niin se tarkottaa perjantai-illan paniikkishoppailua. Tai vielä pahempi, paniikki käytän-mun-vanhoi-varvastossui-ja-maalaan-kautta-päällystän-ne vaihtoehto....eikä mul oo enää ees nahkaa pahemmin jäljellä. Sob sob. Neuroosini valloissa tietty myös vahtaan kokoaika sääennusteita, eikä hyvältä näytä...pelottaa et mun cossi sulaa ja murenee käsiin.Alotetaan siit randomista eli breast platesta.....jooo. Kaiken kokeilun ja pähkäilyn päätteeksi päädyin näinkin hyvin epälaiskaan vaihtoehtoon kuni tekonahka. Mutta pelkästään se mokoma tahto...noh...mennä miten sattuu niin tein tommossen tukikaaren lol. En oo testannu viel käytännössä tätä ratkasua, mut huomen kokeilen taas bindailua nii sillonpahan sen näkee. Tässä varmaan yks isoimmista peloista et ne teipin lähtee löysäilee päivän mittaan moh. Tai tää irtoo tai jotain. Mut bindaamisessa käytän tätä tutoa ja ihan jepasti se toimii...vaik ei niin hyvin mitä mää haluisin mut sille kai voi mitään. Miksen oo lauta kun tarvisi olla sob.Jalka armori oli monien itkupotkuraivarien takana. Mulla loppu julmasti just Wonderflex kesken nii piti keksiä jotain muuta. En osannu yhtään tehä noille perkeleille kaavoja. Loppujenlopuksi löysin kaapeista äitin vanhoi muovisia joulutabletteja ja kokeilin kääriä sellassen jalkaan. Tadaa! Armorit ovat syntyneet! Toi tabletti on oikeestaan aika pirun nerokasta, varsinki ku nahan liimas nii ne jäykisty vähän lisää. Muoto nyt ei todellakaan oo kaunis ja muuta, mut en oikeesti jaksa ees välittää. Noita nyt kuivabrushailen. Mistä en jaksa näyttää kuvia, näätte sit valmiin cossin mukana.
Hankin tällä viikolla akryyli kultamaalia ja se kannatti. Niin nättiä, oikeesti näyttää kullalta <3. Joo maalasin uudestaan kaikki noi spraymaalatut koska se rapis ihan kokoaika pois...ja noi mun nahkapalaneliötki takista lähti käveleen sen takia. Pitää tehä neki uudestaan. Mut paljon siistimmät ainaki..

Huonot kaavat hyh


Nyt sit se asia mitä varmaan vihaan eniten koko cossissa...eli housut. Mä en osaa tehä housuja, nää oli vast tokat mitä oon tehny ja voi hevonperkele miten kamalat niistä tuli. Niin huonosti räätälöidyt et ei tuu kesää. Onneks on se vyöarmori piilottamassa noita melkein kokonaan, muuten oisin tehny ne alusta. Liian pienet ja kaikkea, hyh. Kankaana käytin tommosta kivaa paksumpaa Lonetan kangasta.Liekkien maalailu oli ihan kivaa. Käytin ihan peittävää kangasmaalia ja käsin vetelin kevyen lyijäriluonnoksen mukaan noi as you can see. Noista mä kyllä näissä housuissa pidän, jos ei muuta. Niitä oli kiva tehä.


Housut sisältä hhuuu

Ja lopulliset housut..tollain, ne viel näyttää joltain. Mut jalassa....eihh. Kamalaa. Liian pienet ja tiukat. Lahkeisiin tein resorit et ne menis pussiin/pysyis jalassa paremmin. Sit keksin viel tunkee tylliä pitämään sitä pussimaista muotoa. Se ois toiminu, jos ois ollu isommat lahkeet, mut nyt ku noi oli sen verran pienet niin se tyllin raja näkyy aika selvästi. Mut tekee tehtävänsä.

Keihäiden terät tein Finnfoamista. Tosi kivaa matskua sekin, vaik ärsyttävästi löysin sitä vaan 5cm ja 2cm paksusena ja oisin tarvinu 3cm paksua. Eli päädyin paksumpaan niin se vähän syö sitä et noi terät näyttäis...teräviltä. Mut pidän. Sitä oli helppo vuolla, vaik pinta mun jäljiltä nyt ei koskaan näytä kovin kauniilta.
Tekonahottaminen oli kamalaa. Ja on kamalaa, vielä vaiheessa toisen terän kans. Mä vaan ..en osaa. Ku en tiedä miten se pitäs tehä sillee hyvin. No mut ....joo, elän asian kanssa toistamiseen. Vihaan liimaamista koska se on hidasta ja turhauttavaa, nii tää on aika perseestä. Pitää liimata tolleen paloissa, koska kokonainen pala vaan ei istu.


Rupesin tekee näit keihäitä ekana ja kas kummaa, ne on nyt se mikä on viimesenä valmistumassa. Hirveen pitkä ikuisuus meni et sain kokonaan nahotettua. No sit vaan maalasin hopeella autospraymaalilla ja lakka päälle. Toi niin vallan ihanasti esiin sen kuinka mun nahottaminen kusee, mutta ELÄN SEN KANSSA. Toi on mun uus motto.Kaikesta huolimatta, tunnen kehittyneeni aika kivasti proppien tekemisessä. Pidän lopputuloksesta, vaikka se nyt ei oo siisteyden huippu. Mutta pahempikin voi olla, joten tyydyn kattomaan tota positiivisessa valossa. Kovin tyytyväinen olen vaikka kitisenki.

Se saa papukaijamerkin kuka arvaa mikä helvetti tämä turhautumisen ja ihansama en enää välitä -asenteen tuotos on tai mihin se tulee 8D


Epätoivoinen Mouru luulee, että tämä venyy sinne perjantai iltaan asti. Toivottavasti ehin tekee valmiiks.... En päivitä enää ennen Desua, niin saatte sit tietää selvisinkö kaikesta elossa.

4 kommenttia:

 1. Hienosti edistyt cossien kans, hyvältä näyttää! Varsinki keihäs on tosi upee.

  VastaaPoista
 2. Tosi mahtava cossi c:
  Paljo meni yhteensä rahaa noin arviolta? (kankaat peruukit ym...) Ku mietin itte kans yukimuraa, mutta ois kiva tietää ensi hinta arvio :'>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ouo
   Hmm..en oikeestaan osaa sanoa kovin tarkasti, koska en pitäny niin tarkkaa kirjaa menoista loppujenlopuks. Mut mulla on yleensä keskimääräsesti menny ehkä joku n. 200€ per cossi niin Yukimuraan meni vähän tavallista enemmän koska se nyt oli yksityiskohtaisempi ja käytin kalliimpia matskuja mitä muissa. Ja tietty ne perus töppäilyt mitkä johti tarpeettomaan rahantuhlailuun hhee. Joo, en ton paremmin osaa sanoa, eli ei ihan pieni summa kuitenkaan. Aina kannattaa laskeskella etukäteen esmes ottamalla selvää mitä matskuja käyttää ja tehdä niistä budjetti ja pistää aina tietty vähän yläkanttiin. Listan kirjottaminen kohta kohdalta mitä tarvii cossin rakentamiseen on paras vinkki mitä nyt osaan heittää hinta arvion suhteen.

   Poista