maanantai 4. maaliskuuta 2013

3 päivän cosplay maratooni

Viimeviikolla oli siis juhlalliset 3 päivää vapaata putkeen joten käytin aikani hyödyksi ja käytin suurimman osan ajasta Amaterasun aloittamiseen. Ja olen erittäin yllättynyt että sain aikaan niinkin paljon, melkein voin sanoa olevani jo nyt melkein puolivälissä....

Ensimmäisenä päivänä keskityin miekkaan, uuteen versioon aiemmin Chibille tehdystä Tsumugarista. Päätin taas jo alkuun, etten rupea liian perfektionistiksi ja teen miekan lähinnä kokeilevalla ja rennolla otteella, vaikka lopputulos ei olisi se paras mihin taidot riittäisi. Mutta en kadu tätä päätöstä ollenkaan.Käytin Yukimuraa varten ostettua eristevaahtolevyä, mitä en sen ohuuden takia käyttänyt. Finnfoamiin verrattuna pidän tästä oikeastaan enemmän. Veistettävyys oli tuntumaltaan mielestäni parempi ja tätä oli jotenkin paljon helpompi hiota, lopputulos oli paljon siistimpi mitä finnfoamista koskaan sain aikaseksi. Hionnan jälkeen pinta oli niinkin siisti, että päätin etten päällystäisi miekkaa millään ylimääräisellä.

Leikattu, hiomaton

Hiottu pinta

Päätin kokeilla jotain mihin olen hyvin usein törmännyt, kun puhutaan softiksen käsittelystä, eli liimakerroksen tekemistä. Softiksessa se vahvistaa ja koventaa kuin myös antaa vähän kiiltävämmän tekstuurin ja auttaa pitämään sen muotoa jos sitä muotoilee. Halusin nähdä miten se vaikuttaisi eristelevyyn, joten tein muutaman kerroksen perus Erikeeper kerrosta molemmin puolin. Ensimmäiset 2 kerrosta tein vedellä ohennettuna, viimeisen ilman.Tekstuurin suhteen pinnasta tuli karheampi ja koska hiomisesta jäi paljon sitä pölyä kiinni miekkaan, niin myös vähän röpelöinen, minkä oikeastaan näkee vaan läheltä. Tottakai miekasta tuli myös kovempi ja antoi hyvän pohjan gessolle. Seuraavaksi siis tein useita gessokerroksia. Jossain vaiheessa kuitenkin päätin vielä veistää miekan teräosaa lisää ja veistettävyys oli jotenkin..oudosti vieläkin parempi kun oli ne kovemmat kerrokset päällä.


Veistetyt osat tottakai gessosin uudestaan, mutta en pistänyt liimakerroksia. Mitään massiivista eroa ei ole, mutta esim. gesson levitys oli helpompi sen liimakerroksen ollessa alla.

Nyt vaan odotan, että massani saapuu niin pääsen tekemään ne pilvikuviot. Sitten on vaan maalaus edessä. En varmaan koskaan ole tehnyt proppia yhdessä aamussa, tähän kaikkeen siis meni vajaa 2 tuntia, gessokerroksia lukuunottamatta.

--

Toisena päivänä tein Ammyn vyössä olevan "peilin" ja itse asun kaavat, palat ja nekin ompelin kasaan, kolmantena tein vain pikkusäätöjä. Ensimmäinen kerta kun koskaan ompelen mekkoa ja nauratti kun se heti oli istuva. Tosin, tappelin kaavojen kanssa paljon pitempään kuin ennen, koska mittailin kaiken niin tarkkaan kun vain kykeni. Ja mokoma tuntui taas olevan paljon monimutkaisempi miltä se kuvassa näyttää. Kesti hetki tajuta miten sen ylipäätään saan näyttämään halutulta. Mekko on siis alustavasti kasassa ja mietin josko tänään jatkan sitä. Mitään kuvia ei siitä ole näyttää (koska reasons) mutta nauran miten se näyttää joltakin essulta.


Peilin tein lopuista softiksistani ja itse peiliosaan tein yksityiskohtia kohomaalilla. Tähän sitten myös tein sen liimakerroksen ja niin taidan aina jatkossa tehdä kun leikin softiksella. Tuntuma on paljon kestävämpi ja maalaaminenkin onnistuu niin paljon helpommin. Sitten vaan maalasin akryylimaaleilla ja voinen sanoa, että tämä oli erittäin virkistävää puuhaa. En ole maalannut ainakaan vuoteen mitään, joten vähän tämmönen tarkempi touhu oli kovin..no melkein jo nostalgista. Ei mitään perus maalipinnan tekoa mitä propeissa yleensä. Hyvin ylpeä olen varsinkin tuon itse peiliosan lopputuloksesta.

2 kommenttia:

  1. Oh, lupaavalta näyttää! :D Myös kiinostava toi vaahtolevy, mistä sitä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskohan ollu Biltema mistä käytiin sitä ostamassa. Must tuntuu et sitä kyllä löytyy useimmista rautakaupoista joissa on vähänkin isompi valikoima.

      Poista