tiistai 23. syyskuuta 2014

Tracon 9 Sunnuntai

Sunnuntai lähti käyntiin oikein hitaasti ja kepeästi, missä oli kyllä omat ärsytykset kun taas oli tunti odottamista. Mut Rin päätyi päälle sutjakasti ja tuntui niin virkeältä pitkästä aikaa pitää sunnuntaina cossia mikä ei paina mistään ja siin on rento olla.

Alotettiin päivä hoitamalla pakolliset jonotukset alta ja tämä päivä oli pyhitetty enemmän ihan conin tutkailuun. Allekirjoittaneella oli kova kiire taidekujalle, kun halusin päästä polttamaan ne vähätkin "hilut" mitä lompakossani enää oli. Joku n. 40euroa kulutin taidekujalle ja harmitti etten saanu edes kaikkea mitä halusin, ihan jo sillä et olivat myyneet loppuun jo lauantaina tai eivät olleet paikalla.

Taidekujalootti

Käytiin myös tottakai myyntipöytäsalissa, missä ei kyllä hirveästi viihtynyt, ihan sillä ettei mulla ollu enää rahaa mut niiden ryysien takia ei muutenkaan huvittanu jäädä tarkemmin kattelemaan. Kirpparille me ei menty kertaakaan eikä kyllä kiinnostanu mennäkään, se jonottaminen ei yhtään houkuttanu vaikka ite kirpparilta ois voiny löytääkin kaikkea hienoa. Todella huono paikka koko kirpparille, siihen pahimpaan maholliseen pullonkaulaan.

Sunnuntaina käytiin myös parilla luennolla. Maskeerausluento oli tosi peruskauraa, olin vähän pettynyt kun ei ollut mitään kuvia tai suoranaisia ohjeita joidenkin maskeerausten tekemiseen, materiaaleista kun on helpompi ittekin ottaa selvää. Käytiin myös fanservice luennolla, vaikka sekin jäi vähän laihaksi kokemukseksi jo sillä, ettei sieltä ihmispäiden takaa edes nähny mitään. Tosin ei tarvinnukkaan kun koko touhu olikin aikalailla yleisön kokemusten kyselemistä.

Kuvat on jälleen ottanu Biffe

Sunnuntaina energiaa vei yhä ihan hirveästi tuttuun tapaan piilarini. Nämä siniset on ollu tänävuonna ahkerassa käytössä ja kyllä se tuntui jo käyttömukavuudessa. Ohjelmissa sai tosissaan tapella sitä särkyä vastaan. Ohjelmien jälkeen oli vielä hetki aikaa ennen kisoja, mikä käytettiin pikaiseen shoottaamiseen. En halunnu Rinistä hirveesti kuvia, kun sen ois tarkotus mennä uusiokäyttöön ryhmäshoottauksen muodossa, niin en halua kyllästyä siihen. Vielä ennen kisoja Biffe kävi hakemassa kirpparilta kamansa, mikä oli kyllä...järjettömän pitkä odotus. Se olikin se meikäläisen huomiohuoraamis hetki kun kuvapyyntöjä ja haleja sateli kun seisoskelin siinä oikein tarjolla. Melkein kirjaimellisesti pyörin siinä lattiallakin ja kattelin sitä läpi änkevää ihmismassaa. Missattiin kisojen alku, mut eipä siitä mitään haittaa ollu.


Puoltuntia alun jälkeen hiippailtiin sisään. Halusin nimenomaan nähdä esityskisat koska tuttuja kisaamassa ja pitihän niitä tulla kannustamaan (ja sijouttumisethan sieltä tuli, jes!). Muuten oisin kyllä juossu ulos ja aika nopeesti. Ei sillä ettei kisat ollu hienot ja viihdyttävät ihan NCC kuin esityskisan puolesta, mutta mun piilarit rupes tosissaan sanomaan itteään irti. Ihan jäätävät kovat tuskat ja kieriskelin siinä penkillä odottaen että pääsis pois. Viimeinki sitten kisojen ollessa ohi lähettiin ulos hakemaan kamoja ja valmistautumaan lähtöön, mikä oli tällä kertaa tavallista aikasemmin muutenki. Narikassa odotti ihan hirveä jono. Mun silmät ihan punotti kunnolla, joten jätin jonottamisen Biffelle ja menin ottamaan piilarit pois ja heitin ne menemään. Sitten olikin tosi ahdistavaa, kun olen oikeesti niin sokea etten erota muuta kuin blurria. Yritin kattoa narikoilta oliks Biffe siel viel jonossa, mutten erottanu kenenkään kasvoja ja muutenki olivat pelkkää väriblurria. Pari ihmistä tuli vielä juttelemaan ja ottamaan kuvia, mikä oli lievästi sanottuna aika epämiellyttävää siinä tilanteessa. Möngin odottamaan sinne sivummalle ja odottamaan jos Biffe sit löytäs mut. Kunnon dejavu kun viimevuonna kävi suurinpiirtein samoin, paitti nyt olin sokea. Viimein se sieltä ilmestyi ja sain lasit päähäni.

Päädyttiin ajoissa junalle ja kotimatka olikin aikamoista kärsimystä ja ennakkoon alkanutta conidarraa ja ruttoa. Loppuun jouduin vielä menee auton takakonttiin (auto mis ei oo takapenkkejä, ei mihinkään ahtaaseen tavaratilaan) ku heitettiin Biffe viel kotia. Kotona ekat puoltuntia meni ihan jäätävään lahnaamiseen ihan, et sain olon tasattua.

Traconista jäi kaikesta odottelusta, jonottamisesta ja tuskailusta huolimatta tosi hyvä maku suuhun, Viihdyin kovasti ja tuntuu, että aina ei ikinä riitä kaiken läpikäymiseen ja kaikkien ihmisten näkemiseen. Jos jotain haluaisin Traconin vielä kehittävän, niin se kolmas conipäivä ois aika bueno :D

Conikausi päätty periaatteessa tähän, mut meillä on vielä Popcultday minne mennä, sinnekin on pientä asua tekeillään mut niitäpäs en paljastakkaan vasta kun sitten jälkikäteen.

1 kommentti:

  1. Minäki toivoisin niin SUURESTI että Traconista tulis kolmepäiväinen.

    Hienoja kuvia!

    VastaaPoista