torstai 30. toukokuuta 2013

Kummallisuuksien Hakuryuu

Heräsin eilen siihen ajatukseen, että mulla on aikalailla tasan 2 viikkoa aikaa tehdä 3 asua valmiiksi, mistä kukin oli palakasoina siinä vaiheessa. Siinä vaiheessa suusta pääsi useampi kirosana kuin laki sallii.. Käytin koko maanantain kaavojen piirtämiseen ja tiistain siihen että leikkelen kaikki palat jokaiseen cossiin. No eihän se ole kummepi juttu..mutta mulla meni siihen koko päivä. En ihan heti ois uskonu että mulla menee useita tunteja pelkästään palojen leikkaamiseen :D Mikä parasta, tuskin mitkään niistä tuli käyttöön...

Aloitin siis Hakuryuusta todeten, että se on se kaikista aikaa vaativin ja työläin. Eilen keskiviikkona rupesin ompelemaan aluspaitaa, mistä tulikin suurempi tappelu mitä ikinä olisin voinut kuvitella.

Dem riepu

Mainittakoon, että Hakuryuu on varmaan oudoin ilmestys kaavojen puolesta, mitä ikinä olen joutunu tekemään. Saumoja on ihan oudoissa tai erilaisissa paikoissa, tai sitten niitä ei ole ollenkaan siellä missä haluaisi. Noh, alotetaan tuosta hienosti havainnoimastani aluspaidasta, koodinimi Riepu. Päätin tekeväni sen kevyestä ja ohuesta lakanakankaasta, koska noi kyseiset osat näyttää paremmalta helpommin laskeutuvalla kankaalla. Ja päätin olla niin fiksu, että teen sen löysänä, umpinaisena toppimaisena riepuna missä on vaan hihat. Nooh..sitä kun aikani ompelin ja olin ihan tyytyväinen tulokseen niin..heti kun pistin sen päälle tapahtui fffuuuu. Ensinnäkin...hihoista tuli aivan liian kireät, hädintuskin sain käden tungettua sisään. Toisekseen topista tuli liiankin löysä ja avara niin se valui melkein kyynärpäihin asti.Joo ei mitään..ihan rauhassa päätin että teen uudet palat ja ompelen vähän isompana. Nooh...ne oikein tein kunnolla loppuun asti, huolittelin ja kaikkea...kunnes tajusin taas pistää sen päälle. LE FU. Riepu toimi jo paremmin, pysyi nuppareilla ihan jees paikallaan MUTTA hihat yhä liian pienet ja sitten tuli sekin tajuaminen että.....se oli vähän liiankin ohutta kangasta. Läpikuulsi tosi rumasti verrattaessa Lonetaan mistä muita osia tein.Siinä vaiheessa teki mieli mennä itkemään jonnekkin kun KOLMANNEN kerran jouduin aluttamaan iiihan alusta jokaista palaa myöten, tehden nyt mokoman Lonetasta ja avoimeksi, ettei tarvi miettiä liikaa sitä mahtuuko päälle. Tein siitä myös enemmän yutakamaisen, mikä on jo aika tuttua kauraa. Ton laskosrievun jätin jäljelle, mutta kaikki muu uusiksi. Hihat on nyt vähän typerän jäykät, mutta close enough.Ja siinä...kaunis lopputulos. Hihoihin tein laskoksia ja vielä pitää lisätä kuminauhat ympärille. Tein eteen tarranauha kiinnityksen ihan mielenterveyteni takia ja tästähän ei mikään muu ole näkyvillä, kuin vähän kylkiä, hihat ja tuo luipare. Vähän puren hammasta senkin takia, kun alunperin oli tarkotus ommella toi löpäre toistepäin, mutta se ei laskeutunut läheskään niin nätisti. Menköön noin.

No tänään sitten tein ton valkosen hartiaosan ja vyötärökaitalehomman. Nämä oli kaavoituksiltaan ne kaikista oudoimmat, erityisesti toi hartiaperkele. Ei siinä muuten..mutta Ohtaka ei ole piirtäny hartioiden kohalle minkäänlaista saumaa, ainoastaan selässä on keskellä sauma. Tulikin sitten aika mielenkiintoset kaavat aikaseksi ja olin lievästi sanottuna skeptinen tuleeko siitä yhtään mitään. Tein sen eri osissa ja ne erilliset nauhapätkät jouduin leikkaamaan uusiksi koska olin dorka niitä leikellessä.

Kaikkiin kohtiin silitin tukikankaat ja kaikista reunimmaisessa reunustuksessa käänsin lopulta sen vielä kerran sisään niin, että kerroksia oli jo oikein ompelukonetta rääkkäävästi. Hyvin tukeva tekele siitä tuli ja kaikkia odotuksia vastaan varmaan siisteimpiä vaateosasia mitä koskaan olen tehny.

Ottakaa hieno nurjapuoli kuva kuvastamaan sen outoutta

Vyötärökaistaleeseen silitin myös tukikankaat ja myöhemmin päätin tehä myös lisävuoren, koska kaikki olis muuten rumasti paistanu sen alta. Siinäkin oli hetki pohtimista, kun ei voinu tehä sivusaumoja, vaan ainoastaan eteen ja taakse keskelle. Kaikki meni hienosti ja jälleen kerran tein harvinaisen siistiä jälkeä. Ainoa asia mikä härnää on pieni kaavoitusvirhe, missä helmasta tuli ihan liian tiukka....eli hyvin tiukka. Mutta pikku juttuja hahah....

2 päivän ompelun tulokset miinus kuulumaton vyönauha. (tulee muuten tosi manry olo kun hartiat näyttää leveiltä ja toi kireä helma "kutistaa" lanteita...)

Pidän tuotoksistani harvinaisen paljon, pieniä mittasuhdekämmejä lukuunottamatta. Ja se, että ompelin 2 päivässä cossini yli puolenvälin on sanoinkuvaamattoman outoa ja mielenkiintoista. Hämmentävän nopeaa toimintaa... Vyötäröhommeli tarvii vielä yläreunaan kanttauksen, mutta nyt on kaikki valkoiset osat valmiina. Huomenna käyn housujen ja sen toisen hartialiinan kimppuun, riippuen jaksamisesta myös nauhat. 2 päivän sisällä kuitenkin kaikki mustat osat ja täten kaikki vaatteet olis tarkotus saada valmiiksi.

Voin jo nyt sanoa, että lusmuilen vähän taas kengissä mutta eikai se niin..vaarallista :D Sitten onkin keihäs ja pikkujuttuja jäljellä. Hakuryuun osalta siis olen hyvinkin hyvillä mielin. Siskoni päätti tulla just nyt niin mahdollisimman huonolla ajotuksella tänne ties kuinka pitkäksi, joten toivon ettei se hidasta mun rytmiä, ei ole yhtään varaa jättää päiviä tekemättä. Mikussa on varmaan vielä enemmän ompelemista, Puraan menee maksimissaan 2 päivää. Muttamutta...tämmöinen pieni välipäivitys vain :>


Loppukevennykseksi tämänhetkinen lempi cossintekobiisini <3

P.s Blogini täytti apaut viikko sitten 2 vuotta! En keksiny mitään muuta jännää kuin ulkan muutoksen (hah) mutta jos jollakulla tulee pienintäkään ideaa jostain vähän perus postauksista pokkeavaa synttäreiden kunniaksi, niin ehdotelkaa ihmeessä jos jotain tulee mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti