maanantai 22. joulukuuta 2014

Luukku 22: Taidekujailua

Taidekujilla kökkiminen on ollu osana meikäläisen conittamista melkeimpä ihan alusta asti. Ihan ensimmäisen kerran olin Animeconissa vuonna 2009 Kaapelitehtaalla. En saanut omaa pöytää koska ilmo meni huomaamattani ohi, mutta sain ulistua itelleni nurkkauksen Bernerin ja Johiksen pöydästä. Olin siinä vain sen yhden päivän ja sain vaan muutaman jutun myytyä (niistäkin ehkä puolet niin etten ite ollut pöydällä) mutta se oli silti hurjan kivaa.

Seuraava kerta olikin sitten seuraavana vuonna, 2010 Traconissa. Oltiin Biffen kanssa myymässä sunnuntaina ja muistan vaan sen hirveän hiljaisuuden. Se taisi olla eka kerta kun Tracon oli tamperetalossa, joten monikaan ei osannut edes tulla koko kujalle ja sunnuntait on muutenkin päivinä niin paljon hiljaisempia, että eipä siinä paljon mitään saanut myytyä. Siitä kujailusta jäikin sitten vähän happamampi maku suuhun ja pohdin, mitä seuraavalla kerralla tekisin toisin.

Vuoden 2011 Animeconissa jälleen sitten myytiin lauantaina. Tällä kertaa myin pelkästään pieniä kortin kokoisia kirjanmerkkejä, koska viimekerta sai epäilemään osaanko piirtää tarpeeksi hienoja printtejä. Myynti oli ihan kokoonsa nähden hyvää. Itse mitä taidekujan järkkäyspuoleen tuli niin se oli aikamoista säätöä. Kujailusta voi lukea lisää tästä.

Sitten oli 2012 alussa Chibicon Helsingissä ja mentiin sinne taas kujailemaan. Tällä kertaa oli ihan uusia printtejä ja muutakin. Vaikka Chibi oli nimensämukaisesti pieni, sain ihan kunnialliset tuotot ja se vähän vahvisti taas sitä että tämähän on kivaa ja kyllä tässä ehkä kannattaakin kuluttaa aikansa. Samana vuonna mentiin taasen Animeconiin mistä voi lukea tästä.

2013 vuonna toistui samainen Animecon kujailu ja siitäkin pääsee lukemaan lisää tästä. Kyseinen oli toistaiseksi se viimeisin, tänävuonna en mennyt ollenkaan kujailemaan ja se katkaisi jokavuotisen taidekujaperinteeni. Syyksi koin ihan sen, etten jaksanut enää tehdä uutta matskua. Piirtämiseni on tässä vuoden parin sisään ottanut kovaa laskusuhdannetta ja piirrän vain murto osan siitä mitä joskus ennen piirsin. Ei ollut tarvetta myydä uutta tuotantoa koska sitä ei ollut ja muutenkin, en vaan jaksanut innostua.

Kun Biffe oli myymässä tänävuonna Hypeconissa se kuitenkin sytytti jonkun sen sisäisen innon uudestaan. Jotenka siitä syystä olen nyt menossa Yukiconiin lauantaina taidekujailemaan ja Desucon Frostbitessä sunnuntaina. Olen tehnyt vartavasten näitä varten uutta matskua ja sitä on nyt enemmän kuin koskaan. Olen upottanut tähän oikeasti satoja euroja tuotantopuoleen, joten vaivaakin on tähän kaikkeen tullut laitettua. Tavoite on saada ihan kaikki myytyä, joten jos myynti ei näiden kahden conin aikana riitä, niin menen sitten tänävuonna myöhemmin jossain conissa taidekujailemaan.

Ettei mene ihan tekstiseinäksi, näytän teille vähän mitä olen tällä kertaa taidekujalla myymässä.


Se koko pöytäni tärkein osa on juuri valmistunut horoskooppi sarjani. Tein näistä kuusi ensimmäistä 2013 taidekujalle ja nyt piirsin loput kuusi. Ero vuoden takaisiin on tietty nähtävissä, mutta olen yllättynyt että ylipäätään sain ne näyttämään samalta sarjalta tästä huolimatta. Vaikka en ole pahemmin vuoteen piirtänyt, silti olen jotenkin mystisesti kehittynyt. Tästä on luvassa isompia ja pienempiä printtejä


Sitten toinen mikä vei paljon aikaa ja vaivaa on Eeveelution avaimenperät. Halusin tehdä jotain vähän korumaisempaa joten väsäsin jokaiseen erillisen koruosan. Näiden käsin vääntämiseen meni ihan järjettömän paljon aikaa, yhteensä yli 10tuntia. Ainakin näin vaivaa.

Myyn vielä myös joitakin postikortteja ja tarroja. Tervetuloa tutustumaan molemmissa coneissa tekeleisiini (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ Yukiconissa tarkkaa paikkaa en tiedä, mutta Frostissa myyn paikalta 18 (tarkan sijainnin näkee sitten kun coni itse julkaisee taidekujakartan).

2 kommenttia:

  1. Oi nuo eeveelutionit! <3 ehkä pakko ostaa semmonen! : D

    VastaaPoista
  2. Yhyhyy, niin upeeta taidetta! ;A; *jelly*
    Ostaisin kaiken jos vaan rahaa oisi. </3

    VastaaPoista