tiistai 9. joulukuuta 2014

Luukku 9: Cosplayhaasteita!

Cosplay on lähes aina ja lähes kaikille hyvin haastava harrastus mikä voi vaatia paljon ponnistuksia. Usein siihen peruskaavaan jumittuu ja tällöin alkaa menettää motivaatiotaan. Joskus on kiva poiketa sen laatikon ulkopuolella ja tarttua uudenlaisiin haasteisiin, mitkä voi olla erittäin virkistävää vaihtelua. Olen usein pohtinut erilaisia haasteita ja teemoja, miten saada vaihtelua siihen perus cossin tekemiseen ja joskus olen tämmöisiin netin pyörteissä myös törmännyt. Tässä luukussa listailen erilaisia haasteita, millä saa maistettua cosplayharrastustaan.

Armorit pelkästä paperista

Armoritutoriaaleja on netti pullollaan ja ehkä yleisimmät materiaalit mitkä tulevat vastaan on nykyään softis ja worbla, mitä itsekin aina automaattisesti käytän. Näin saadaan upeita ja kestäviä armoreita aikaan. Mutta kyseiset materiaalit on myös hintavia. Jos haluaa haasteita ja leikkiä luovuudella, armoreiden tekeminen pelkästä paperista on jännä vaihtoehto. Paperia on monenlaista ja sitä saa myös lähes pahvinpaksuisena. Esim vesiväreille tarkoitettu, tavallista printtipaperia paksumpi paperi, on hyvä alku ja se kestää suhteellisen hyvin. Lisähaastetta tuo se, ettei käytä armoreissa tosiaan mitään muuta kuin paperia kiinnittämistä lukuunottamatta. Armori ei ehkä ole se kestävin, mutta ainakin saa huudella muille miten on tehnyt armorit paperista.
Sivunoottina on tottakai papekura, mihin voipi tutustua.

Asu ilman ompelua

Jos ompelu ei ole juttusi ja pelkkä ompelukoneen näky aiheuttaa puistatuksia pitkän ja vaativan cossin jälkeen, voi haastaa itseään kasaamaan cossin ilman, että siihe uppoaa yhtään ylimääräistä lankaa. Eli cossi niin, ettei siihen koskekaan ompelukoneella. Kiinnittää voi eri liimoilla ja liimakankailla, esim liimakangas nauha on sangen kätevää.

Ottakaa tähän väliin inspiroiva laiskiainen


Asu käsinompelemalla

Edellisen toinen variaatio on tehdä cossi niin, että ompelee kaiken käsin. Tämä on paljon haastavampi ja työläämpi, ja voi kaikista kärsimättömämpiä hirvittää. Toisaalta tämä voi juuri näitä keillä on vaikeuksia keskittyä, auttaa opettamaan siihen että hiljaa hyvä tulee ja voi yllättää siinä miten tekemiseen voi uppoutua. Prosessin päätteeksi voi olla varmasti ylpeä itsestään.

Nolla budejetin cossi

Aina ei ole varaa ostaa aina uusia ja uusia kankaita ja materiaaleja. Joten miksei vaihteeksi yritä kasata asuaan niin, ettei osta mitään uutena. Käytä vanhoja cosseja tai jo kaapissa valmiiksi kököttäviä materiaaleja. Itse aina hamstraan niin paljon, että aina jää yli ja kaappini on täynnä kankaita ja kaikkea muuta, mitä en käytä. Voi kaivella kuvia ja ettiä löytyykö hahmoa mihin löytyisi jo kaikki omasta takaa ja jos ei löydy, niin suunnittelee itselleen vaikka jonkun gijinkan. Näin säästää rahaa ja pääsee kaikesta ylimääräisestä samalla eroon..tai ainakin saa ne hyötykäyttöön.

Kaikkea uutta

Pointtina on tehdä cossi niin, ettei siinä käytä mitään mitä on tottunut käyttämään. Käyttää ennestään tuntemattomia kankaita tai muita materiaaleja, valitsee cossin mikä on täynnä tekniikoita mitä ei ole koskaan kokeillut. Haastaa itsentä tekemään jotain mikä on täysin sen oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Itse haluan päästä joskus kokeilemaan jokaista ja haastan teitä lukijoita kokeilemaan, edes ajatustasolla /o/ Jos kellään tulee muunlaisia haasteita mieleen tai olette vastaaviin törmänneet, niin jakakaa ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti